"Jót s jól! Ebben áll a nagy titok" Kazinczy Ferenc

Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézménye

4400 Nyíregyháza, Árok utca 17.
OM azonosító: 033401
06-30/176 6269
06-42/512 860
nyhkazinczy@gmail.com

Fenntartónk:

Nyíregyházi Tankerületi Központ

4400 Nyíregyháza, Sóstói út 31/b.

E-mail: nyiregyhaza@kk.gov.hu

Telefon: +36 42 795 315

 
Bemutatkozik a Kazinczy Ferenc Tagintézmény

 

 

    Intézményünk jelenlegi neve Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézménye. Az egykori Kazinczy Ferenc Általános Iskola (korábban 17. Sz. Általános Iskola) 1978-ban nyílt meg 600 fő tanulólétszámmal. Jelenlegi tanulólétszámunk 424 fő (2019/2020 tanév). 1998-ban vettük fel Kazinczy Ferenc nevét, ekkor lettünk bázisiskola. Bázisintézményi feladatkörünkből adódóan koordináló szerepünk volt. A város, és sok esetben a megye iskolái számára konferenciákat, továbbképzéseket, bemutató foglalkozásokat, tankönyvbemutatókat tartottunk.

    Jelenlegi pedagóguslétszámunk 36 fő, benne 1 fő könyvtáros tanárral és 1 fő fejlesztő pedagógussal. 3 fő pedagógus munkát segítő alkalmazottunk (NOKS) van, 1 iskolatitkár és 2 pedagógiai asszisztens személyében. Az anyaintézményünk a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola, melyhez 3 tagintézmény tartozik (Kazinczy, Gárdonyi, Herman). 2011 augusztusától a Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézményeként működünk. Közösek az alapdokumentumaink, a szakmai munkánkat együtt tervezzük. 

Iskolánk a fennállása óta mindig elsőként vállalkozott az új módszerek és programok bevezetésére és megvalósítására. A HEFOP 3.1.3. pályázat keretében 2006-ban bevezetett kompetencia alapú oktatás után a városban elsők között előminősített „Referencia Intézmény” lettünk kiváló minősítéssel. Pedagógusaink rendelkeznek a korszerű tanítási kompetenciákkal, az iskola technikai eszközellátottsága megfelelő. Esélyegyenlőségi törekvéseink legfőbb vezérvonala az egyenlő bánásmód elve. A sajátos nevelésű igényű (SNI) és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatása mellett a tehetséggondozó tevékenységünk is hatékony és eredményes. Egy volt diákunk Király József két alkalommal nyerte meg a Porzsolt ösztöndíjat. Továbbtanulási mutatóink is nagyon jók, az iskolánkból felvételt nyert tanulók eredményesen megállják a helyüket a középiskolákban.

    A sport területén az iskolánk tanulóinak lehetőségük van a röplabda, kislánytorna, kosárlabda, szivacskézilabda játékával megismerkedni és sportolni.

    Számos tanórán kívüli tevékenység és hagyományőrző program szolgálja a szabadidő hasznos eltöltését: Mihály-napi vásár, Télapó az óvodásokkal, Mesemaraton, Lucázás, Karácsony, Kiszebáb égetés, Iskolába csalogató, Farsang, Kazinczy-hét programsorozat, Árok parti majális, Egészségnap.

Intézményünkben már az első osztálytól tanulják a gyerekek az angol és német nyelvet, valamint az informatikát. Iskolánk felső tagozatában emelt szintű nyelvoktatás folyik. A cseh testvériskolánk segítségével a tanulóink betekintést nyerhetnek más ország, más kultúra világába úgy, hogy mindezt angol és német nyelven tehetik.

    A programjaink lebonyolításában mindig számíthatunk a szülői munkaközösség együttműködésére. A „Jót s jól” iskolai alapítvány is támogatja a nevelő-oktató munkánkat.