Iskolánk

Bemutatkozás

Intézményünk jelenlegi neve Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézménye. Az egykori Kazinczy Ferenc Általános Iskola (korábban 17. Sz. Általános Iskola) 1978-ban nyílt meg 600 fő tanulólétszámmal. Jelenlegi tanulólétszámunk 424 fő (2019/2020 tanév). 1998-ban vettük fel Kazinczy Ferenc nevét, ekkor lettünk bázisiskola. Bázisintézményi feladatkörünkből adódóan koordináló szerepünk volt. A város, és sok esetben a megye iskolái számára konferenciákat, továbbképzéseket, bemutató foglalkozásokat, tankönyvbemutatókat tartottunk.

Jelenlegi pedagóguslétszámunk 36 fő, benne 1 fő könyvtáros tanárral és 1 fő fejlesztő pedagógussal. 3 fő pedagógus munkát segítő alkalmazottunk (NOKS) van, 1 iskolatitkár és 2 pedagógiai asszisztens személyében. Az anyaintézményünk a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola, melyhez 3 tagintézmény tartozik (Kazinczy, Gárdonyi, Herman). 2011 augusztusától a Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézményeként működünk. Közösek az alapdokumentumaink, a szakmai munkánkat együtt tervezzük.

Iskolánk a fennállása óta mindig elsőként vállalkozott az új módszerek és programok bevezetésére és megvalósítására. A HEFOP 3.1.3. pályázat keretében 2006-ban bevezetett kompetencia alapú oktatás után a városban elsők között előminősített "Referencia Intézmény" lettünk kiváló minősítéssel. Pedagógusaink rendelkeznek a korszerű tanítási kompetenciákkal, az iskola technikai eszközellátottsága megfelelő. Esélyegyenlőségi törekvéseink legfőbb vezérvonala az egyenlő bánásmód elve. A sajátos nevelésű igényű (SNI) és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatása mellett a tehetséggondozó tevékenységünk is hatékony és eredményes. Egy volt diákunk Király József két alkalommal nyerte meg a Porzsolt ösztöndíjat. Továbbtanulási mutatóink is nagyon jók, az iskolánkból felvételt nyert tanulók eredményesen megállják a helyüket a középiskolákban.

A sport területén az iskolánk tanulóinak lehetőségük van a röplabda, kislánytorna, kosárlabda, szivacskézilabda játékával megismerkedni és sportolni.

Számos tanórán kívüli tevékenység és hagyományőrző program szolgálja a szabadidő hasznos eltöltését: Mihály-napi vásár, Télapó az óvodásokkal, Mesemaraton, Lucázás, Karácsony, Kiszebáb égetés, Iskolába csalogató, Farsang, Kazinczy-hét programsorozat, Árok parti majális, Egészségnap.

Intézményünkben már az első osztálytól tanulják a gyerekek az angol és német nyelvet, valamint az informatikát. Iskolánk felső tagozatában emelt szintű nyelvoktatás folyik. A cseh testvériskolánk segítségével a tanulóink betekintést nyerhetnek más ország, más kultúra világába úgy, hogy mindezt angol és német nyelven tehetik.

A programjaink lebonyolításában mindig számíthatunk a szülői munkaközösség együttműködésére. A "Jót s jól" iskolai alapítvány is támogatja a nevelő-oktató munkánkat.

 

Fenntartónk

Nyíregyházi Tankerületi Központ

4400 Nyíregyháza, Sóstói út 31/b.

E-mail: nyiregyhaza@kk.gov.hu

Telefon: +36 42 795 315

NOKS

Iskolatitkár: Ambrus Erzsébet Marianna

Pedagógai asszisztens: Liptákné Fedor Katalin, Papp Mária

Rendszergazda: Nagy Róbert  

  Az iskola vezetése

Herczkuné Csatlós Margit

tagintézmény-igazgató

Tóthné Buszlai Brigitta

tagintézmény-igazgató helyettes

Miholeczné Spivák Anita

alsós munkaközösség vezető

Nagy-Hajdu Júlia

felsős munkaközösség vezető

Nevelőtestület